Čokoládový fondant
Jan Všetečka

text:  | 

Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou a malinami

(4 porce)

250 g čokolády Michel Cluizel 71 %
250 g másla
200 g moučkového cukru
250 g vajec (cca 4 kusy)
100 g hladké mouky

Jan Všetečka

Jan Všetečka

Rozehřejte troubu na 200 °C. Čokoládu a máslo nechte rozpustit ve vodní lázni, vejce vyšlehejte s cukrem a postupně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec do směsi přidejte prosátou mouku a vše důkladně promíchejte.
Připravenou směs naplňte do silikonových formiček nebo kovových kroužků vyložených pečícím papírem. Pečte 8 až 10 minut. Opatrně vyjměte z formiček a ozdobte plátkem zlata. Fondant by měl být po upečení uprostřed stále mírně tekutý.

Článek naleznete v
v CULINARY Art of Living 1

VYDANÁ ČÍSLA