Mušle sv. Jakuba a gazpacho ze zelených jablek
Jan Punčochář

text:  | 

Další jedinečný počin z kulinářské dílny Jana Punčocháře který se s vámi podělí o své recepty z jídelního lístku ikonické restaurace Le Terroir. Každé jídlo je zde zážitkem který vás vtáhne do světa nejvyšší gastronomie plné bezkonkurenčních kombinací ingrediencí a jedinečných chutí. Mušle sv. Jakuba a gazpacho ze zelených jablek vám přinese trochu slunce do zamračeného zimního období. Sepie a telecí brzlík se pod rukama mistra kuchaře mění na vyjímečné delikatesy a nebo si můžete připravit klasickou francouzskou úpravu zajíce po královsku. Jan Punčocháře patří právem k elitě české gastronomické scény a zde je malá ukázka proč tomu tak opravdu je!

Jan Punčochář : Le Terroir

Jan Punčochář : Le Terroir

Mušle sv. Jakuba a gazpacho ze zelených jablek

(4 porce)

Gazpacho

2 jablka Grana Smith
1 nožička řapíkatého celeru
1/2 citronu
50 g čerstvého špenátu
sůl
olivový olej

Z jablek, špenátu a řapíkatého celeru vymačkejte šťávu, přidejte šťávu z poloviny citronu, sůl a zašlehejte olivový olej.

Mušle sv. Jakuba

8 mušlí sv. Jakuba
100 g crème fraîche
30 g wasabi
lososový kaviár
sůl, olivový olej

Mušle očistěte, osolte a pokapte olivovým olejem. Na spodek talíře nalijte gazpacho, přidejte mušle sv. Jakuba a tenké plátky zelených jablek. Přidejte crème fraîche smíchaný s wasabi, salát z mořských řas wakame, lososový kaviár a zalijte olivovým olejem.

Článek naleznete v
v CULINARY Art of Living 6

VYDANÁ ČÍSLA