Okurková polévka s cevichem z mušlí sv. Jakuba
Miroslav Grusz

text:  | 

Miroslav Grusz se pohodlně usadil na vrcholu české gastronomické scény a společně se svým týmem neustále ohromuje své hosty v hotelové restauraci Lichfield. I nás opět překvapil, tentokrát svým menu inspirovaným jahodami a okurkou. Tyto dvě suroviny se pod rukama Miroslava Grusze mění na jedinečná jídla a někdy až na překvapivě skvělé kombinace chutí. Příkladem může být ceviche z mušlí svatého Jakuba s vychlazenou okurkovou polévkou a jahodami. Zde to však nekončí, když už vytvoří jedinečné jídlo, tak vám ho i jedinečně naservírují, dostanete je v kostce ledu ve tvaru talíře. Miroslav Grusz vám také představí dva produkty, které určitě stojí za povšimnutí a které rád používá. Jeden z nich k nám dorazil přes půl světa a druhý z jižních Čech.

Miroslav Grusz : Augustine Hotel Prague

Miroslav Grusz : Augustine Hotel Prague

Okurková polévka s cevichem z mušlí svatého Jakuba

(1 porce)

Okurková polévka

150 g salátové okurky
20 ml extra panenského
olivového oleje

Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na cca 3cm díly. Vložte do mixéru společně s olivovým olejem a rozmixujte do hladka. Polévku podle potřeby dochuťte solí.

Ceviche

25 g mušlí svatého Jakuba
1 limetka
extra panenský olivový olej
čerstvý koriandr
sůl Maldon
černý pepř (z mlýnku)

Okurková polévka s cevichem z mušlí : Miroslav Grusz

Syrové mušle svatého Jakuba nakrájejte na malé kostičky, pokapejte šťávou z limetky, přidejte trochu olivového oleje a nasekaného čerstvého koriandru, osolte, opepřete a nechte 1 minutu marinovat.

Podávání

1 čerstvá jahoda
čerstvé bylinky
olivový olej

Polévku podávejte v vymraženém talíři či ledové formě. Doprostřed vložte ceviche z mušlí svatého Jakuba a ozdobte na čtvrtky rozkrojenou jahodou, čerstvými bylinkami a olivovým olejem.

Článek naleznete v
v CULINARY Art of Living 4

VYDANÁ ČÍSLA