Panna cotta z bílé čokolády a rozmarýnu, švestkový kompot, sušenky amaretti, pistácie
Marco Pilloni & Petr Kunc

text:  | 

(6 porcí)

Panna cotta

400 g 48% smetany
100 g bílé čokolády
50 g cukru
1 snítka rozmarýnu
1 plát želatiny
1 vanilkový lusk

Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Přiveďte k varu smetanu, cukr, rozmarýn a vanilku. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a zchlaďte na 65 °C. Přidejte želatinu, nechte ji rozpustit a vlijte do forem.

Švestkový kompot

500 g švestek
100 g medu
1 vanilkový lusk
1 celá skořice

Švestky překrojte na půlku a vypeckujte. Přidejte zbylé ingredience a vařte na mírném ohni do poloměkka na požadovanou konzistenci.

Sušenky amaretti

340 g 100% mandlové moučky
340 g cukru
4 vaječné bílky
moučkový cukr na obalení

Z bílků a cukru vyšlehejte sníh. Opatrně přimíchejte mandlovou moučku a vložte na hodinu do lednice. Těsto vytvarujte do kulata o váze cca 20 g a obalte v moučkovém cukru. Pečte 8 až 10 minut při 170 °C.

Článek naleznete v
v CULINARY Art of Living 10

VYDANÁ ČÍSLA