Pečený kančí hřbet, vlažný salát z čočky beluga, pyré z mrkve, květák
Tomáš Levý

text:  | 

(1 porce)

Pečený kančí hřbet

200 g kančího hřbetu Windsor s kostí
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
sůl
pepř

Hřbet ochuťte solí a pepřem, zprudka opečte na olivovém oleji s tymiánem a rozmarýnem. Pak maso 6 minut pečte při 180 °C a nechte dozrát při 75 °C v holdomatu.

Pyré z mrkve

100 g mrkve
100 ml smetany
40 g másla
2 g cukru
1 g mořské soli

Očištěnou mrkev nakrájejte na menší kousky, upečte při 180 °C dozlatova s cukrem a solí. Upečenou mrkev rozmixujte se smetanou a máslem na hladké pyré a dochuťte solí.

„Houbička“ z mrkve

100 g mrkve
10 g hladké mouky
1 vejce
sůl

Z mrkve vylisujte šťávu, přidejte vejce, sůl a mouku a vymíchejte řidší těstíčko. Naplňte ho do lahve na přípravu šlehačky a dejte 2 bombičky. Nadýchané těsto nastříkejte do plastového kelímku s propíchnutým dnem a pečte 50 vteřin v mikrovlnce. Vzniklou „houbičku“ natrhejte na menší kousky a použijte na ozdobu.

Salát z čočky beluga

50 g čočky beluga
15 g šalotky
20 ml olivového oleje
5 g másla
pažitka
čerstvý mletý pepř
mořská sůl

Čočku beluga uvařte a nechte okapat, najemno nakrájenou šalotku orestujte na olivovém oleji, přidejte čočku, lehce prohřejte, přidejte sůl, čerstvě mletý pepř, najemno nasekanou pažitku, máslo a odstavte
z tepla.

Květák

40 g květáku
máslo

Malé růžičky květáku pozvolna restujte na másle tak, aby byly „al dente“.

Podávání

ředkvička
lístky popence šťavelu a žebříčku
na zdobení

Článek naleznete v
v CULINARY Art of Living 10

VYDANÁ ČÍSLA