Ferran Adrià
-
Lukáš Vegricht | 7.3.2018
elBullifoundation
4. částRád bych se zeptal na prostor v Roses tam, kde byla restaurace elBulli. Zde bude další část projektu nazvaná elBulli1846 (1846 indikuje počet jídel, která v elBulli vytvořil a je to také rok, kdy se narodil Auguste Escoffier). Můžete nám...
-
Lukáš Vegricht | 26.2.2018
elBullifoundation
3. částelBulliLab, která je současným domovem pro většinu projektů, je rozsáhlá plocha v industriálním bloku v centru Barcelony. Samozřejmě je jen pár kroků od všech restaurací bratrů Adrià, takže můžeme říct, že patří také do rodiny elBarri. Celé jedno patro slouží jako...
-
Lukáš Vegricht | 18.2.2018
elBullifoundation
2. částNejprve by bylo dobré říct, že v elBulliLab nenajdete žádnou kuchyň, takže žádné vaření ani recepty, techniky nebo nová jídla. I když, jak se to vezme, protože vše, co tu dělají, by se dalo brát vlastně jako jeden velký hrnec,...
-
Lukáš Vegricht | 12.2.2018
elBullifoundation
1. částelBulli a jména Albert a Ferran Adrià zná snad úplně každý, a to nemusíte být ani z oboru gastronomie. Pro ty, kteří jsou gastronomií úplně nepolíbení, a náhodou se jim dostal do ruky náš magazín, přirovnal bych je k...
-
Lukáš Vegricht | 27.12.2017
elBarri
4. částJak vnímáte změny, kterými prošel kuchařský svět, rozpor mezi tradiční a moderní kuchyní? Myslíte, že tradiční postupy jsou na ústupu, když vezmete v potaz, kolik technických vymožeností dnes mají kuchaři k dispozici? Tohle je další příklad, kdy můžeme mluvit ve stejné...