Štítek "gari"
-
Lukáš Vegricht | 7.3.2018
elBullifoundation
4. částRád bych se zeptal na prostor v Roses tam, kde byla restaurace elBulli. Zde bude další část projektu nazvaná elBulli1846 (1846 indikuje počet jídel, která v elBulli vytvořil a je to také rok, kdy se narodil Auguste Escoffier). Můžete nám...
-
Lukáš Vegricht | 26.2.2018
elBullifoundation
3. částelBulliLab, která je současným domovem pro většinu projektů, je rozsáhlá plocha v industriálním bloku v centru Barcelony. Samozřejmě je jen pár kroků od všech restaurací bratrů Adrià, takže můžeme říct, že patří také do rodiny elBarri. Celé jedno patro slouží jako...
-
Lukáš Vegricht | 24.2.2016
NEW KIDS ON THE BLOCK
…zerO Killed, kluci, o kterých bude dneska řeč, už rozhodně nejsou žádné děti. Nebyli to ale ani členové slavné popové kapely z 80. let, kteří tento termín dostali do povědomí. Co tedy mají společného kapela z osmdesátých let a...
-
Lukáš Vegricht | 4.6.2015
MUGARITZ
Gastronomický svět bez hranicVýlet do San Sebastianu je snem každého člověka, který se zajímá o gastronomii. Město ležící na pobřeží Atlantiku v autonomní oblasti Baskicko v severním Španělsku láká každoročně řady gastroturistů z celého světa. Nejprve vás uchvátí svou historií a kouzelným...
-
19.11.2014
Inspirován přírodou
Zajisté jste si někdy položili otázku, co musí mít restaurace, aby se mohla řadit mezi nejlepší na světě. Dobrou kuchyni, samozřejmě, tu není potřeba ani zmiňovat, ale co třeba filozofii, způsob, jakým čerpá inspiraci, pouto, které ji pojí s...
-
Lukáš Vegricht | 10.5.2012
Z hlubin moře a oceánů
Milan SedlákZájem o čerstvé ryby a mořské živočichy rapidně vzrostl a také jejich výběr už není tak strohý, jak býval. Kvalitní suroviny z hlubin moří a oceánů jsou již dnes běžně k dostání na pultech našich obchodů. Poprosili jsme Milana...