Víno & Bary
-
Matěj R. Kalina | 5.11.2014
Donatella Cinelli Colombini
Dáma, jež dala jméno tomuto, v jistém slova smyslu nepříliš tradičnímu toskánskému vinařství, jistě netušila, když v roce 1998 převzala patronát nad dvěma usedlostmi Casato Prime Donne a Fattoria del Colle, jakým směrem se bude osud zprvu ambiciózního podniku...
-
Matěj R. Kalina | 5.6.2014
Jermann
zářivá hvězda friulského nebeJako mámivý zvuk bájných Sirén se světem, jemuž vládne víno, nese jméno vinařského domu Jermann. Nejedná se ale o postavu, která by měla cokoliv do činění s mystikou antické mytologie, byť se zdá, že setkání s tímto respektovaným vinařem...
-
Kateřina Makovská | 15.2.2014
Filip Netušil
Většinu svého života se zabýval uměním, které jej zavedlo i do evropské metropole, Londýna, kde studoval na London University of the Arts. Velice rychle jej pohltila londýnská barová scéna a začal se zabývat mixologií, lákavou a tajemnou disciplínou, která...
-
Daniel Struna | 5.2.2014
Světový den Malbecu v La Casa Argentina
V tažení za kvalitou argentinských vín, započatém v polovině XIX. století, se optimální odrůdou stal původně francouzský Malbec. Dosáhl v Argentině a poté ve světě takové popularity, že na jeho počest vyhlásila před třemi lety – 17. dubna –...
-
Ondřej Červenka | 15.10.2013
Kiwi Tini
1/2 čerstvého sladkého jablka 1 celé zralé kiwi 1/2 citronu 100 ml domácího hroznového moštu 20 ml Cointreau 50 ml vodky Sobieski Půlku čerstvého jablka rozdrťte v šejkru, přidejte zralé kiwi a vše dobře podrťte. Přidejte půlku vymačkaného citronu,...