Štítek "miso"
-
9.10.2014
Losos & kaviár – miso karamel, šťáva z mladé kopřivy, chřest, shimeji, marinované cibulky
Petr Fučík : KOISHI fish & sushi restaurant
-
8.10.2014
Ústřice, humři i domácí těstoviny
Štemberk Food Festival 2014První víkend v červnu byl v Brně zasvěcený dobrému jídlu. Na hrad Špilberk opět dorazilo to nejlepší nejen z regionu – luxusní restaurace s vybranou nabídkou, ale i výrobci domácích paštik. Ovšem nejen proto se třetí ročník Špilberk Food...
-
Lukáš Vegricht | 9.6.2014
Mušle tataki, květákové pyré a miso
Stephen SenewiratneMušle svatého Jakuba 8 očištěných mušlí svatého Jakuba 1 lžíce mletého černého pepře 1 lžíce pražených a drcených černých a bílých sezamových semínek 1 lžíce citronové kůry máslo na opékání, sůl Smíchejte pepř, sezamová semínka a citronovou kůru. Mušle...
-
Vendula Hrnčířová | 10.1.2013
Treska v sezamové krustě
Petr Fučík„Jako kuchaře mě asi nejvíc oslovuje fusion evropské a asijské kuchyně. Baví mě kombinovat tuzemské sezonní potraviny s exotickými ingrediencemi a recepturami. Vzniká napětí, zdánlivý kontrast, který se ale na talíři přehoupne do harmonického celku, což samozřejmě jitří emoce....
-
Jiří Štift | 15.8.2012
Polévka miso, tuňák
Jiří Stift & Stephen SenewiratnePolévka miso, tuňák, soba nudle, tofu (4 porce) Miso polévka patří k základům japonské kuchyně. Podává se jak k snídani, tak jako součást oběda či večeře; má podpořit chuť k jídlu a zlepšit trávení díky enzymům obsaženým ve fermentované...