Chefs
-
Milan Ballík | 2.11.2014
Vito Mollica
Před nějakými deseti jedenácti lety uchvátil Prahu. Sympatický mladý muž, který nabídl místním labužníkům překvapivě jednoduchou, avšak neuvěřitelně lahodnou kuchyni. Vito Mollica naučil zákazníky vnímat kuchaře ne jako anonyma, ale jako svým způsobem kreativního umělce, který si zaslouží stanout...
-
Milan Ballík | 17.6.2014
Tomeu Caldentey
a kuchyně kouzelného ostrovaMallorca patří k častým a oblíbeným cílům českého turisty. Je nám milá svou poměrně dobrou dostupností a příjemným klimatem. Pro suchozemce má navíc kouzlo mořských vln a možnost lenošení na bílých písečných plážích. Ostrov se ale pyšní i zajímavou...
-
Tomáš Kalina | 3.6.2014
Grant Achatz
restaurace AlineaCestu do Aliney jsem si skoro vymodlil. Už pěknou dobu jsem velkým obdivovatelem Granta Achatze. Nejdříve jsem před několika lety v NYC objevil a prolistoval kuchařku Alinea a poté jsem na YouTube shlédnul video „24 Hours at Alinea“ a...
-
Milan Ballík | 3.2.2014
Tim Raue
z rebela „GENERÁLEM“Ještě ve škole byl rebelantem jako člen gangu mladých Boys 36 v části zvané SO 36 berlínské čtvrti Kreuzberg. Když později gang zanikl, Tim Raue – právě o něm je dnes řeč – se zařadil do občanského života. Někdy...
-
Kateřina Hylová a Lukáš Vegricht | 5.10.2013
Michel del Burgo
Michel del Burgo, rodák z francouzského Carcassonnu, je držitelem prestižních tří hvězdiček Michelin. Tohoto ocenění dosáhla pod jeho vedením restaurace L’Atelier de Joël Robuchon v Hongkongu, která se v roce 2010 stala 53. Nejlepší restaurací světa podle každoročně sestavovaného...
-
Milan Ballík | 4.10.2013
Sebastiano Spriveri
jednoduchá krása sicilských dobrotPokračováním sympatické tradice ukázek přísně regionálních kuchyní Itálie v pražském hotelu Four Seasons byly na jaře konané Sicilské dny. Poté, kdy se Praze představil Cesare Giaccone s jídly Piemontu, předvedl svá kouzla u sporáku Alberto Bettini ze Savigna. Rodinné...
-
Tomáš Kalina | 9.5.2012
Molekulární kuchyně
Tomáš KalinaV minulém čísle časopisu jsem vás nabádal, abyste si na výrobu bublin z červené řepy nakoupili v akvaristice nezbytné věcičky, a tentokrát tomu nebude jinak. Pro dnešní recept budete muset navštívit další zajímavé obchody a nakoupit různé doplňky ke...
-
Tomáš Kalina | 9.2.2012
Molekulární kuchyně
Můj první kontakt s molekulární kuchyní byl zhruba před pěti lety a přiznám se, že reakce byla spíše odpudivá. Jak jsem později od mnoha lidí slyšel, stejně jako já prohlašovali, že je to spíš pro chemiky a že to...