Marco Pilloni
-
Lukáš Vegricht | 5.12.2014
Citronový koláč, lékořicová zmrzlina…
Marco Pilloni & Petr KuncDobrých cukrářů je dnes opravdu málo, ale to jsme probírali již v předešlém příspěvku. Jen připomínám, jestli jednoho máte, važte si ho. V opačném případě hledejte konzultaci profesionála, který může přinést do vašich dezertů novou energii. Stejně jako si...
-
Lukáš Vegricht | 13.10.2014
Horký čokoládový mousse, zmrzlina z tmavé čokolády, karamelová pěna s mořskou solí, želé z hořké čokolády, kakaová drobenka
Marco Pilloni & Petr Kunc(15 porcí) Horký čokoládový mousse 150 g 64% tmavé čokolády 500 g plnotučného mléka 5 g kukuřičného škrobu 60 g cukru 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 lžíce rumu nebo sherry špetka soli a skořice Čokoládu, cukr, sůl, skořici a...
-
Lukáš Vegricht | 13.10.2014
Calvados Baba, kořeněný jablečný kompot, krém chantilly
Marco Pilloni & Petr Kunc(10 porcí) Baba 375 ml plnotučného mléka 60 g čerstvého droždí 10 g soli 125 g cukru 7 vajec 750 g chlebové hladké pšeničné mouky 175 g měkkého másla Droždí rozpusťte v malém množství mléka, přidejte trochu mouky, promíchejte...
-
Lukáš Vegricht | 13.10.2014
Mrkvový dort, citronový krém, mascarpono-citronová zmrzlina, presované plátky mrkve
Marco Pilloni & Petr Kunc(15 porcí) Mrkvový dort 175 g světlého cukru muscovado 3 vejce 140 g nastrouhané mrkve 100 g hrozinek 1 pomeranč (pouze kůra) 175 g samokypřící mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky muškátového oříšku 175...
-
Lukáš Vegricht | 13.10.2014
Panna cotta z bílé čokolády a rozmarýnu, švestkový kompot, sušenky amaretti, pistácie
Marco Pilloni & Petr Kunc(6 porcí) Panna cotta 400 g 48% smetany 100 g bílé čokolády 50 g cukru 1 snítka rozmarýnu 1 plát želatiny 1 vanilkový lusk Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Přiveďte k varu smetanu, cukr, rozmarýn a vanilku. Přidejte...