Štítek "zázvor"
-
31.10.2014
Salát z jeleního jazyka, ředkviček, gelu wasabi a dresinku z mandarinky a zázvoru
Jan Kaplan(4 porce) Jelení jazyky Windsor Svařte 2 bobkové listy, 10 kuliček jalovce a 10 kuliček černého pepře v litru vody a přidejte 100 g hrubé soli. Vytvoříte tak desetiprocentní solný roztok. 1 kg jazyků marinujte v roztoku 24 hodin,...
-
Lukáš Vegricht | 13.10.2014
Calvados Baba, kořeněný jablečný kompot, krém chantilly
Marco Pilloni & Petr Kunc(10 porcí) Baba 375 ml plnotučného mléka 60 g čerstvého droždí 10 g soli 125 g cukru 7 vajec 750 g chlebové hladké pšeničné mouky 175 g měkkého másla Droždí rozpusťte v malém množství mléka, přidejte trochu mouky, promíchejte...
-
12.6.2014
Salát s kozím sýrem
Petr KuncVařil pro britskou královnu Alžbětu, Eltona Johna i v restauraci Hestona Blumenthala v Londýně. Je mladý, kreativní a vaření je pro něj největší životní vášní. Posledních 14 let opravdu nezahálel a podíval se do mnoha britských michelinských restaurací. V...
-
Lukáš Vegricht | 10.6.2014
Hovězí ossobuco
Stephen SenewiratneOssobuco 4 kusů hovězího ossobuca Lehce maso osolte a zavakuujte. Vařte ve vodní lázni sous vide 27 hodin při teplotě 56 °C. Doba přípravy se může lišit v závislosti na produktu. Zázvorová omáčka 2 litry telecí šťávy 100 g...
-
Lukáš Vegricht | 9.6.2014
Mušle tataki, květákové pyré a miso
Stephen SenewiratneMušle svatého Jakuba 8 očištěných mušlí svatého Jakuba 1 lžíce mletého černého pepře 1 lžíce pražených a drcených černých a bílých sezamových semínek 1 lžíce citronové kůry máslo na opékání, sůl Smíchejte pepř, sezamová semínka a citronovou kůru. Mušle...