Petrželový krém s lanýžem, pažitka a micro cress
Grant Jones

text:  | 

100 g šalotky
500 g kořenové petržele
750 ml plnotučného mléka
750 ml vody
70 g másla
100 ml polosuchého bílého vína
citron
sůl
muškátový oříšek
plátky bílého lanýže
extra virgin lanýžový olej Frantoi
Cutrera

Šalotku orestujte na polovině másla do změknutí. Přidejte na kolečka nakrájenou petržel, osolte a chvilku restujte bez zabarvení. Podlijte vínem, nechte vyvařit a přidejte vodu a mléko. Po uvaření doměkka rozmixujte dohladka se zbytkem másla, dochuťte citronem, solí a muškátovým oříškem. Na chipsy nakrájejte tenké plátky petržele a usmažte je v dostatečném množství rozpáleného ol ej při teplotě 160–170 °C.

Podávání

Nalijte polévku do talíře a před hostem nastrouhejte bílý lanýž.

Článek naleznete v
v CULINARY Art of Living 9

VYDANÁ ČÍSLA



realizace MIDEO realizace MIDEO