Spaghetti z tvrdé pšenice, jus z červených krevet, strouhanka s česnekem a ančovičkami
Sebastiano Spriveri
(4 porce)
Spaghetti
320 g spaghetti Cav. Giuseppe Cocco
2 bobkové listy
Červené krevety
8 očištěných červených krevet cca 320 g (oloupané hlavy krevet použijte na omáčku)
20 g extra panenského olivového oleje
20 g jarní cibulky nakrájené na plátky
60 g zralých baby rajčátek rozkrojených na polovinu
2 g bazalkových lístků
sůl a pepř podle chuti
Krevety namočte na několik minut do vody s ledem a solí. Vyndejte a dobře osušte v papírové utěrce. Krevety namarinujte v olivovém oleji, soli, pepři a špetce jarní cibulky. Zbytek ingrediencí použijte ve finální přípravě, při podávání.
Jus z červených krevet
oloupané hlavy červených krevet
200 g hrubě pokrájených zralých keříčkových rajčat
2 g pálivých chilli papriček
4 g rozmačkaného česneku
250 ml tomatové šťávy
50 g pomerančové šťávy
4 g nastrouhané pomerančové kůry
125 ml extra panenského olivového oleje
4 g nastrouhané limetkové kůry
4 g bazalkových lístků
20 g segmentů z červené cibule
2 g čerstvého tymiánu
Hlavy z krevet oloupejte a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Nechte marinovat 2 až 3 hodiny, přepasírujte přes food mill a dochuťte solí a pepřem.
Strouhanka s česnekem a ančovičkami
80 g strouhanky
10 g nakrájených kaparů
10 g nakrájených ančoviček
5 g nakrájeného česneku
4 g nakrájené fenyklové natě
extra panenský olivový olej
špetka parmezánu
sůl a pepř podle chuti
Zahřejte olivový olej v pánvi. Smíchejte všechny ingredience s výjimkou fenyklové natě a přidejte do pánve. Vše orestujte do zlatavé barvy a nechte vychladnout. Nakonec přidejte fenyklovou nať a špetku parmazánu.
Podávání 1 porce
20 g julienne chilli papričky
2 g fenyklové natě
extra panenský olivový olej
Spaghetti vařte s bobkovým listem. Pozvolna zpěňte jarní cibulku a přidejte baby rajčátka, stáhněte z ohně a přidejte jus z krevet. Jus už nepřivádějte k varu. 1 krevetu nakrájejte na menší kostičky a druhou překrojte podélně na polovinu. Uvařenou pastu sceďte a spaghetti dovařte v připraveném jus. Dokončete pokrm přidáním olivového oleje a čerstvě namletým pepřem. Talíř poprašte strouhankou, přidejte pastu a ozdobte julienne chilli a fenyklovou natí. Nakonec přidejte čerstvě mletý pepř a olivový olej.