Nejnovější
-
Recepty
Kateřina Makovská | 6.6.2014Sýrové suflé s bílým lanýžem
Grant JonesBešamel 1136 ml mléka (2 angl. pinty) 125 g másla, 125 g mouky 220 g žloutků sůl muškátový oříšek Suflé 200 g bílků 100 g sýru Cheddar 100 g sýru Gruyère 500 ml smetany máslo na vymazání forem pepř...
-
Víno & Bary
Matěj R. Kalina | 5.6.2014Jermann
zářivá hvězda friulského nebeJako mámivý zvuk bájných Sirén se světem, jemuž vládne víno, nese jméno vinařského domu Jermann. Nejedná se ale o postavu, která by měla cokoliv do činění s mystikou antické mytologie, byť se zdá, že setkání s tímto respektovaným vinařem...
-
Recepty
Kateřina Makovská | 4.6.2014Lanýžové menu s Grantem Jonesem
Grant Jones ve spolupráci s Janem Kaplanem sestavili v restaurantu Pavillon šest chodů provoněných lanýži. Oba jsou nadšenci fúze evropské a asijské kuchyně, experimentů i respektu k tradicím. I proto byla společná práce v brněnské restauraci pro oba gastronomické...
-
Lifestyle
Pavel Bidlo a Lukáš Vegricht | 4.6.2014Oběd s.
Jan Kaláb a Jakub NeprašTrafačka je bývalý industriální prostor, který od roku 2007 slouží současnému umění. Graffiti, street art, tvorba generace mladých umělců ve smyslu DIY (Do It Yourself). Mnozí, kteří zde „začínali“, dnes již vystavují v renomovaných pražských galeriích nebo se účastní...
-
Recepty
Lukáš Vegricht | 3.6.2014Stephen Senewiratne
Mandarin Oriental PragueStephen již dlouhá léta patří k našim předním odborníkům na asijskou kuchyni v evropském kabátě. Je zřejmé, že jeho původ a dlouhodobý pobyt v Evropě mu poskytuje velikou výhodu před ostatními kuchaři, kteří hledají průsečík mezi Východem a Západem....
-
Recepty
David Viktorin | 3.6.2014David Viktorin
Borgo AgnesePři vytváření menu Beaujolais jsem chtěl klienty restaurace Borgo Agnese jasně a přímo zasáhnout a naservírovat jim pokrmy, které se budou vzájemně snoubit a doplňovat s mladými víny z Francie. Mým záměrem bylo vše odlehčit a razantně změnit. Nejvíce...
-
Lifestyle
doc. Ing. Roman Zuzák, Ph.D. | 3.6.201448 hodin v…
TáborPři vyslovení názvu města Tábor dojde k myšlenkovému propojení k husitům jako zakladatelům města. Historie osídlení ostrohu nad řekou Lužnicí a Tismenickým potokem je však mnohem starší. Archeologické výzkumy dokázaly, že na ostrohu a několika dalších místech dnešního města...
-
Chefs
Tomáš Kalina | 3.6.2014Grant Achatz
restaurace AlineaCestu do Aliney jsem si skoro vymodlil. Už pěknou dobu jsem velkým obdivovatelem Granta Achatze. Nejdříve jsem před několika lety v NYC objevil a prolistoval kuchařku Alinea a poté jsem na YouTube shlédnul video „24 Hours at Alinea“ a...
-
Víno & Bary
Kateřina Makovská | 15.2.2014Filip Netušil
Většinu svého života se zabýval uměním, které jej zavedlo i do evropské metropole, Londýna, kde studoval na London University of the Arts. Velice rychle jej pohltila londýnská barová scéna a začal se zabývat mixologií, lákavou a tajemnou disciplínou, která...
-
Jídla momentu
9.2.2014Losos, mušle sv. Jakuba, pomelo ceviche s medovým popcornem
Paul Day : Sansho
-
Jídla momentu
9.2.2014Uzený losos s karotkou a šťovíkem
Petr Hajný : Chagall’s Club Restaurant
-
Víno & Bary
Daniel Struna | 5.2.2014Světový den Malbecu v La Casa Argentina
V tažení za kvalitou argentinských vín, započatém v polovině XIX. století, se optimální odrůdou stal původně francouzský Malbec. Dosáhl v Argentině a poté ve světě takové popularity, že na jeho počest vyhlásila před třemi lety – 17. dubna –...
-
Chefs
Milan Ballík | 3.2.2014Tim Raue
z rebela „GENERÁLEM“Ještě ve škole byl rebelantem jako člen gangu mladých Boys 36 v části zvané SO 36 berlínské čtvrti Kreuzberg. Když později gang zanikl, Tim Raue – právě o něm je dnes řeč – se zařadil do občanského života. Někdy...
-
Víno & Bary
Ondřej Červenka | 15.10.2013Kiwi Tini
1/2 čerstvého sladkého jablka 1 celé zralé kiwi 1/2 citronu 100 ml domácího hroznového moštu 20 ml Cointreau 50 ml vodky Sobieski Půlku čerstvého jablka rozdrťte v šejkru, přidejte zralé kiwi a vše dobře podrťte. Přidejte půlku vymačkaného citronu,...
-
Jídla momentu
9.10.2013Mušle sv. Jakuba a chobotnice, brokolice, brokolicové pyré a pěna ponzu
Petr Fučík : KOISHI – fish & sushi restaurant



